Tartalom

Gyakran ismételt kérdések

Ingyenes a regisztráció?

Igen, az oldalra a regisztráció teljesen ingyenes!

Vissza a tetejére

Miért érdemes regisztrálni?

A regisztráció előnyeiről a következő linken találhatsz részleteket: Regisztráció előnyei

Vissza a tetejére

Valós e-mail címet kell megadnom? Nem szeretnék kéretlen leveleket kapni!

Kérjük mindenképpen valós e-mail címet adj meg, ugyanis amennyiben elfelejtenéd a jelszavadat a rendszer erre a címre fogja küldeni az új jelszó megadásához szükséges levelet.

Vissza a tetejére

Problémám van a regisztrációval kapcsolatban! Mit tegyek?

Kérjük az oldal alján található üzenetküldőt használva írj nekünk a probléma pontos körülírásával, és mi igyekszünk minél hamarabb segíteni!

Vissza a tetejére

Már regisztráltam az oldalra de elfelejtettem a jelszavamat! Mit tegyek?

Kattints a Belépés fülre, majd ott válaszd a Jelszó emlékeztető lehetőséget és kövesd az ott megjelenő utasításokat!

Vissza a tetejére

Hogyan tudok adatot módosítani?

Belépés után a Menü / Beállítások oldalon tudod e-mail címedet, jelszavadat, profilképedet, illetve egyéb adataidat módosítani.

Vissza a tetejére

Mit jelentenek az adatlapomon megjelenő színes ikonok?

Az adatlapodon látható színes ikonok mutatják az eddig megszerzett kitüntetéseidet. Ezekről, valamint a különböző rangokról itt olvashatsz bővebben: Kitüntetések és rangok

Vissza a tetejére

Mik azok a kedvencek? Hogyan menthetek el egy starthelyet a kedvenceim közé?

Regisztrált felhasználóként lehetőséged van elmenteni és ezáltal egy külön listába gyűjteni kedvenc starthelyeidet. Lépj be az oldalra, menj egy starthely részletes adatlapjára, majd az adatlap tetején található Kedvenc ikonra kattintva mentsd el kedvenceid közé! Ha a szív ikon piros az azt jelenti, hogy az adott starthely a kedvenceid között szerepel.

Vissza a tetejére

Hogyan tölthetek fel fotót vagy videót egy starthelyhez? Mikor jelenik meg a fotóm vagy videóm az oldalon?

Lépj be az oldalra, menj egy starthely részletes adatlapjára, majd az adatlap tetején található Kép és video feltöltés ikonra kattintva töltsd fel képeidet, videóidat! Itt részletes útmutatást találhatsz a feltöltés menetéről! A fotókat és videókat igyekszünk a lehető leghamarabb átnézni és közzétenni a starthely adatlapján.

Vissza a tetejére

Mik azok a beszámolók?

A beszámolók a felhasználók által írt élményleírások siklóernyős repüléseikről. A beszámolók írásával segíthetitek egymást, hogy aki még nem járt egy adott starthelyen, az előre kicsit jobban megismerhesse az ottani körülményeket, lehetőségeket. Egy beszámoló a következő részekből áll: Megközelítés, A starthely, Repülés, Landolás, Összegzés. Ha beszámolót írsz akkor ezeket a részeket egyesével pontozni is tudod, így alakul ki egy beszámoló végleges pontszáma. Ezen felül pozitív és negatív címkékkel gazdagíthatod beszámolódat, amikkel egyszerűen körülírhatod a repülésed során tapasztalt dolgokat. Élményeidet a beszámolóhoz kapcsolt képekkel is színesítheted.

Vissza a tetejére

Hogyan tudok beszámolót írni?

Jelentkezz be az oldalra, majd menj annak a starthelynek az adatlapjára ahol repülni voltál és kattints az adatlap tetején található Beszámoló írás ikonra!

Vissza a tetejére

Miért érdemes beszámolót írnom?

Egyrészt ezzel valószínűleg sok siklóernyős társadnak segítesz és izgalmas élményeket, tapasztalatokat oszthatsz meg velük, másrészt beszámoló írással pontokat, kitüntetéseket és magasabb rangot is szerezhetsz magadnak! Ezekről bővebben a Kitüntetések és Rangok link alatt olvashatsz.

Vissza a tetejére

Mikor jelenik meg az oldalon az elküldött beszámolóm?

Beszámolód a megírás után azonnal megjelenik az oldalon. Amennyiben gpx fájlt is töltöttél fel beszámolód mellé, az később, ellenőrzés után fog megjelenni a beszámolónál. A gpx fájlt igyekszünk a lehető leghamarabb feldolgozni és közzétenni beszámolódban.

Vissza a tetejére

Mire jó a piac? Hogyan használhatom?

A piacon az oldal felhasználói tudnak egymás között új vagy használt siklóernyős felszereléseket adni - venni. A piac hasonlóan működik mint a legnagyobb online értékesítési oldalak, azonban az AirWolves kimondottan csak siklóernyős termékekre specializálódott, így az eladásra szánt felszerelések a legjobb eséllyel nálunk találnak leghamarabb új gazdát. A piacot bárki szabadon böngészheti, azonban eladni vagy vásárolni csak belépett felhasználók tudnak. Az AirWolves a piacra feltöltött és ott eladott vagy megvásárolt termékek árából semmilyen részt vagy juttatást nem kér, csupán a felületet biztosítjuk felhasználóink számára, így a vételár teljes összege az eladót illeti meg!

Vissza a tetejére

Én is árulhatok a piacon?

Természetesen, amennyiben regisztrált felhasználó vagy oldalunkon a Menü / Saját piac link alatt tölthetsz fel terméket a piacra. Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, úgy itt megteheted 1 perc alatt.

Vissza a tetejére

Hogyan tudok kapcsolatba lépni egy másik felhasználóval?

Menj a felhasználó adatlapjára ahol az Üzenet küldése funkció segítségével tudsz privát üzenetet küldeni.

Vissza a tetejére

Hogyan tudok valakit barátnak jelölni?

Menj a felhasználó adatlapjára ahol a Barátnak jelölés funkció segítségével tudsz barátfelkérést küldeni. A másik fél elfogadó vagy elutasító válaszáról értesítést fogsz kapni az oldalon!

Vissza a tetejére

Mik azok a klubok, hogyan tudok belépni egy klubba?

A klubok és iskolák egy számukra kialakított külön felületen regisztrálhatják szervezetüket oldalunkra és lehetnek így jelen nálunk. Ha megtalálod klubodat vagy iskoládat oldalunkon, ahol repülni tanultál vagy aminek a tagja vagy, úgy könnyen beléphetsz az adott klubba és ezáltal még könnyebben tarthatod a kapcsolatot az ottani klubtagokkal, vezetőkkel. Menj a klub adatlapjára ahol a Belépés a klubba funkció segítségével tudod belépési szándékodat jelezni. A klub elfogadó vagy elutasító válaszáról értesítést fogsz kapni az oldalon!

Vissza a tetejére

Mire jók a kitüntetések és a rangok? Hogyan szerezhetem meg őket?

A kitüntetésekhez és a rangokhoz az oldal használata során lehet hozzájutni. A rendszer jutalmazza azokat a tagokat, akik aktivitásuk által a többieknek is hasznos segítséget nyújtanak. Általánosságban elmondható, hogy valaki minél aktívabb az oldalon, annál hamarabb hozzájut a különböző kitüntetésekhez, és annál hamarabb emelkedik magasabb rangra. A legtöbb kitüntetés beküldött beszámolóhoz, fotóhoz, videóhoz, hozzászóláshoz, és egyéb közösségi tevékenységhez kötött. Ezek a kitüntetések és az aktuális rang megjelennek a tagok adatlapján, így amellett, hogy ezáltal a többiek láthatják ki mennyire elhivatott ernyős még jó móka is a gyűjtésük. A megszerezhető kitüntetésekről és rangokról bővebben itt olvashattok: Kitüntetések és Rangok

Vissza a tetejére

Hogyan használhatom a fórumot?

A fórumot bárki böngészheti és az ott leírtakat akárki olvashatja. Ha írni szeretnél a fórumba ahhoz először be kell lépned az oldalra és máris hozzászólhatsz a témákhoz!

Vissza a tetejére

Én is részt vehetek az oldalon kiírt szavazásokban?

Szavazni csak belépett felhasználók tudnak! Amennyiben már regisztráltál oldalunkra csak lépj be és már szavazhatsz is! Egy kérdésre csak egyszer lehet szavazni!

Vissza a tetejére

Milyen frissek a starthelyek mellett megjelenített időjárási adatok?

A különböző starthelyeknél látható időjárási adatok frissessége mindig azt az állapotot mutatja, amikor valaki utoljára lekérte az adott starthely adatait. Kattints a starthely neve előtt található Frissítés ikonra a legfrissebb adatok megjelenítéséhez!

Vissza a tetejére

Tetszik az oldalatok, hogyan tudlak támogatni titeket?

A főoldalon található narancssárga Donate gombra kattintva a PayPal-on keresztül tudsz minket támogatni. Itt egy általad választott összeget tudsz átutalni az AirWolves számlájára, amiből az oldal fenntartási és fejlesztési költségeit finanszírozzuk! A legkisebb felajánlás is nagy segítség számunkra, hiszen sok kicsi sokra megy! Köszönjük mindenkinek aki támogat minket!

Vissza a tetejére

Hogyan lehet hirdetni az oldalon?

Hirdetéssel kapcsolatosan kérjük írj nekünk az ad@airwolves.net e-mail címre!

Vissza a tetejére

Nem találok választ a kérdésemre! Mit tegyek?

Küldj nekünk e-mailt az info@airwolves.net címre, vagy oldal alján található üzenetküldő segítségével! Igyekszünk a lehető leghamarabb válaszolni!

Vissza a tetejére

Hibás / pontatlan adatot találtam az oldalon! Mit tegyek?

A starthely részletes adatlapján kattints a starthely neve mellett található Pontatlan adat jelentése linkre, és az űrlap kitöltésével jelezd nekünk a hibás adatot! Köszönjük segítségedet!

Vissza a tetejére

Pontatlan / valótlan dolgot olvastam az egyik beszámolóban! Mit tegyek?

Kérjük e-mailben, vagy az oldal alján található üzenetküldőt használva írj nekünk a beszámoló és a probléma pontos megjelölésével és mi igyekszünk azt mihamarabb kivizsgálni. Köszönjük segítségedet!

Vissza a tetejére

Sértő, zavaró, bántó hozzászólást olvastam az oldalon. Mit tegyek?

Kérjük e-mailben, vagy az oldal alján található üzenetküldőt használva írj nekünk a hozzászóló és a hozzászólás pontos megjelölésével, és mi igyekszünk a hozzászólást mihamarabb felülvizsgálni. Köszönjük segítségedet!

Vissza a tetejére